Måleri

Tips från målare vid färgval

När det kommer till att välja färg har vi som måleri erfarenheter och råd att dela med oss av. Färgvalet kan för många frambringa huvudvärk och stress, just för att möjligheterna är så pass många. Kanske har du målat om hemma tidigare och när det blivit klart har du stått framför ett resultat som inte var som du först tänkt. Vi som måleri strävar såklart för den raka motsatsen, ett toppenresultat och en nöjd kund. Men för det krävs varsam planering och fundering, samt ett öga för detaljer. Många i Stockholm väljer att måla väggarna vita. Även här är valmöjligheterna nästan oändliga. Man kan välja gulaktiga vita toner, vitt med beiga toner, vitt som går mot grått, rött grönt etc. Det som är viktigt att tänka på är hur nyansen du väljer går ihop med detaljerna i ditt hem som t.ex. lister, möbler, fönster och dörrar. Gör man fel val kan detaljerna skära sig mot väggen och förstöra ditt arbete helt och hållet.

En annan viktig sak att ta hänsyn till är golvet. Golvet utgör en stor yta av ett rum och färgvalet bör därför anpassas till vilket golv du har hemma. Oavsett om du har trägolv, klinker eller laminat hemma påverkar golvet hur färgen upplevs. Det är därför viktigt att först prova hur färgen du valt upplevs i kontrast med resten av färgerna i rummet innan du påbörjar målandet. Då får du en korrekt uppfattning av hur färgen ser ut i ditt hem, då alla färger påverkas av sin omgivning. En annan sak att ha i åtanke är hur stor ytan du ska måla är. Större ytor gör färger klarare och starkare, så om färgen på testmålningen känns för skarp kommer den definitivt att bli för stark när hela väggen är klar. Vi målare har som sagt erfarenhet för att vägleda dig till rätt val. Ring in till vårt kontor i Stockholm så hjälper vi díg. Måla om din fasad med hjälp från en riktig målare. Det är få delar av ditt hem som får utstå så mycket slitage som fasaden. Fasaden ska hålla sig i regn och rusk, solsken och vind. Till slut behöver alla fasader målas om, men med ett väl utfört jobb av målare från ett riktigt måleri som dessutom använder sig av högkvalitativa produkter, kommer färgen att hålla sig fin längre. Vi finns tillgängliga för dig som bor i Stockholm och åtar oss gärna din fasadmålning.